Omgeving Drenthe

In het Drents-Friese wold kun je heerlijk wandelen. Er is ook een recreatiemeer op ongeveer 3 kilometer van de BosBungalows.

Honden zijn ook van harte welkom in het Drents-Friese Wold. Voor het grootste deel van het gebied geldt dat honden aangelijnd moet zijn, maar er zijn ook grote losloopgebieden aanwezig. Er is al een losloopgebied op ongeveer 1 kilometer van de BosBungalows.

Algemene regel: honden aan de lijn
Dit geldt voor het gehele Drents-Friese Wold met uitzondering van de hondenlosloopgebieden en gebieden met een (periodiek) verbod. Ook voor dagrecreatieterreinen geldt dat honden hier altijd aan de lijn moeten lopen. Op deze plekken komen namelijk veel mensen picknicken en kinderen spelen.

Hondenlosloopgebieden
Er zijn er diverse gebieden aangewezen waar de hond los mag lopen op de paden. Hierbij geldt wel dat uw hond onder appèl dient te staan. Struinen en achter wild aan is niet toegestaan. Onderling zijn de losloopgebieden met elkaar verbonden zodat het mogelijk is samen een flinke wandeling te maken. In het veld zijn de losloopgebieden aangegeven met borden.

Kale Duinen periodiek verboden voor honden
Binnen de afrastering van de Kale Duinen (of Aekingerzand) zijn geen honden toegestaan in de broedtijd van 15 maart tot 15 augustus. Tijdens de broedtijd is dit gebied namelijk uiterst gevoelig voor verstoring omdat de vogels op de grond broeden.

Spartelvijver en Canadameer
Honden spelen graag in water en dat kan in de spartelvijver. Deze vijver is speciaal voor honden en paarden gegraven. Dze plas ligt ten noorden van het Canadameer. Het Canadameer is bedoeld als recreatieplas voor mensen en hier zijn honden niet toegestaan.

Natteneuzenroute
De natteneuzenroute is een route speciaal voor de bezoeker die graag een wandeling met de hond los wil maken. De route is in totaal 6,5 km lang en gaat voornamelijk door het bos. Het buitencentrum in Appelscha op ongeveer 4 kilometer van de BosBungalows is zowel het start- als eindpunt van de route.

Kaart
Hieronder op de kaart van het Drents-Friese Wold staan de diverse gebieden aangegeven. Zie de bijbehorende legenda voor meer informatie.

kaart honden dfw

legenda honden dfw