Omgeving Veluwe

Het is beslist de moeite waard om de uitgestrekte bossen, heide en natuur in te gaan. U komt daar weer helemaal tot rust. Er is nog veel meer te beleven zoals:

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in de omgeving. Er zijn allerlei mogelijkheden voor actieve recreatie, leuke dagtrips naar pretparken en andere toeristische of culturele bezienswaardigheden.

Vlakbij de ingang van Recreatiepark 't Veluws Hof begint natuurgebied het Schenkenshul. Hier wordt naast een hondenlosloopgebied, een speelbos voor kinderen en een uitkijktoren gerealiseerd. Uiteraard kun je hier ook prachtig wandelen en fietsen.

Wild kijken doe je op de Veluwe!

De pootafdruk van een edelhert ontdekken. De diepe wroetsporen van het wilde zwijn herkennen. Ooggetuige zijn van een havik in glijvlucht. Met een beetje geluk en de goed getrainde ogen van een gids geeft het bos veel van z’n geheimen prijs en met nog meer geluk vang je een hert, ree, vos of das in je verrekijker. De meeste kans op een wildontmoeting met deze Veluwe-bewoners heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Wildschermen

Je vergroot de kunt de kans op zo'n ontmoeting aanzienlijk door gebruik te maken van de wildschermen die op verschillende plekken staan:

NaamLocatieVormCoördinaten
NatuurtheaterHoenderlose BosGesloten wildkansel*-
HemellootjesVierhouterbosGesloten wildkansel*-
Witte HoogtSpeulderbosGesloten wildkansel*-
RingakkerSpelderholtOpen wildscherm52.14022 - 5.91462
't HeitjeSpelderholtOpen wildscherm52.13384 - 5.91805
AlvenschotenHoog BuurloOpen wildscherm52.18608 - 5.84506
LaakSprielderbosOpen wildscherm52.24180 - 5.68164
DodenwegSpeulderbosOpen wildscherm52.25560 - 5.68568
TongerensewegVierhouterbosOpen wildscherm52.33806 - 5.84400
PaardenweiNoorderheideOpen wildscherm52.30608 - 5.82356

* Alleen te bezichtigen met een gids.

Met de boswachter wild kijken

Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater.

In Wildarena Hemellootjes en Witte Hoogt kun je in de open lucht, op houten bankjes, door kijksleuven naar wild kijken. Omdat het open is, moet je heel stil zijn, dus het is extra spannend. Ook hier kun je uitsluitend met een excursie komen.

Kijk in het overzicht van activiteiten op de Veluwe of deze excursies worden aangeboden, en voor alle andere activiteiten.

Omgeving Veluwe